gelukstuin - wie ben ik.jpg

Even voorstellen

Ik ben Chantal Snijders geboren in 1974, getrouwd, moeder van een dochter geboren in 2000 en een zoon geboren in 2002.

Met mijn gezin heb ik drie jaar op Cyprus, drie jaar in Saoedi-Arabië en vier jaar in Nederland gewoond. Nu wonen we in Dubai. Het leven op verschillende plekken op de wereld heeft mij een deel van mijn bagage aan levenservaring gegeven.

Toen ik in Nederland woonde, heb daar mijn oude beroep als leerkracht in het basisonderwijs opgepakt. Ik heb het altijd heerlijk gevonden om met kinderen te werken, bij hun ligt mijn hart. In die periode heb ik ook mijn praktijk opgericht.

Door de jaren heen had ik veel cursussen, workshops en trainingen gedaan op holistisch gebied. Die kennis en vaardigheden wilde ik graag gaan gebruiken, zo ontstond het idee om een eigen praktijk te beginnen.

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd geweest door de wisselwerking die er tussen een kind en opvoedende volwassene is. In het onderwijs, maar ook in het gezin. Tussen ouder en kind bestaat een  energetische band . Niet alleen de ouder voelt zijn kind hierdoor goed aan, een kind voelt zijn ouders ook feilloos aan. Denk maar eens aan het voorbeeld dat je kinderen altijd prima gaan slapen, totdat je een avondje de deur uitgaat. Je hebt een oppas geregeld, de kinderen slapen en 'alsof ze het aanvoelen' worden je kinderen ineens wel wakker. Dat is zo'n herkenbaar voorbeeld van de energetische band tussen ouder en kind. Ze voelen het inderdaad aan.

Er ontstaan vaak onnodig opvoedproblemen die makkelijk en snel opgelost kunnen worden als er eenmaal het inzicht is. Ik vind het een uitdaging om ouders te helpen om te kijken tegen welke opvoedproblemen of andere problemen ze aanlopen bij hun kinderen en hoe we het kunnen veranderen zodat ouder en kind weer samen verder kunnen.